Torikorttelit – aikamatka Helsingin historiaan

Torikorttelit – aikamatka Helsingin historiaan

Senaatintorin kupeessa, aivan Kauppatorin kulmilla sijaitsevat Torikorttelit ovat täydellinen paikka fiilistellä Helsingin historiaa. 

Torikortteleissa, Senaatintorin nurkalla sijaitsee nimittäin Helsingin ydinkeskustan vanhin rakennus, jo vuonna 1757 rakennettu Sederholmin talo, jossa sijaitsevat nykyisin Helsingin historiaa esittelevä Helsingin kaupunginmuseo sekä sen lapsille suunnattu upea osuus Lasten kaupunki, jonka sisäänpääsy on täysin ilmainen vieraiukohde lapsiperheille Helsingissä ja jonka rakentamisen mahdollisti Kirsti Suvannon testamenttilahjoitus. Sederholmin talosta onkin hyvä aloittaa tutustumiskierros Helsingin historiaan.

Torikortteleista löytyy paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää. Ihanat pienet putiikit ovat pullollaan matkamuistoja ja suomalaisen käsityön sekä designin helmiä. Ihana, perinteikäs kahvila Cafe Engel Senaatintorin laidalla on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Torikorttelien kulmilla sijaitsee paljon Helsingin historiallisia rakennuksia, kuten upea maamerkki Tuomiokirkko, Helsingin yliopiston päärakennus ja valtioneuvoston linna.

Suloiset pikkukadut, kuten Sofiankatu ja Katariinankatu ovat monelle varmasti ainakin lukuisista Instagram-kuvista tuttuja. Sofiankatu on yksi Helsingin historiallisista kaduista, sillä se on ollut olemassa jo 1640-luvulta asti ja alkuperäiseltä nimeltään se on ollut Itäinen Kirkkokatu.

Torikortteleissa kannattaa siis kuljeskella ajan kanssa fiilistellen, historian siipien havinasta nauttien.  Kierroksen päätteeksi voi puikahtaa kulman taakse Kauppatorin merelliseen tunnelmaan tai sukeltaa Aleksanterinkadulle shoppailun maailmaan.

 Lisää Torikorttelit-vinkkejä esim. täällä.

Takaisin blogiin