Kasvitieteellinen puutarha – elämys kaikille aisteille

Kasvitieteellinen puutarha – elämys kaikille aisteille

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy useampikin kasvitieteellinen puutarha? Niillä on kaupungissa jo pitkä historia ja aivan erityisesti viime vuosina ovat sekä Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha sekä Talvipuutarha nousseet suosioon myös nuoremman kävijäsukupolven keskuudessa.

Muun muassa sosiaalinen media, erityisesti Instagram, on vauhdittanut kasvitieteellisten puutarhojen suosion kasvua, eikä ihme - tarjoaahan kasvitieteellinen puutarha kukkaloistoineen valokuvauksellisen ympäristön niin vaikkapa hää- tai juhlakuville kuin rennommillekin potreteille.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee nimensä mukaisesti Kaisaniemessä ja sillä on jo pitkä historia Helsingissä. Ihanassa, toinen toistaan kauniimpia ja näyttävämpiä kasveja ja rakennuksia täynnä olevassa viihtyisässä puutarhassa sijaitsee sekä sisä- että ulkopuutarha, joista jälkimmäiseen on vapaa pääsy. Ulopuutarha on avoinna joka päivä klo 9-20.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on myös erittäin kaunis ja tunnelmallinen paikka. Laajalla puistomaisella alueella on ihania suihkulähteitä ja eri maanosien kasveja. Ulkopuutarha on maksullinen ja lippuja voi ostaa Kesäkahvila Kumpu -kahvilasta, josta löytyvät myös kahvit ja herkut puutarhavierailijoille.

Talvipuutarha

Talvipuutarhalla on ikää jo yli 125 vuotta. Tämä perinteikäs, ihana keidas sijaitsee aivan Linnanmäen, Uimastadionin sekä Töölönlahden kupeessa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tänne ihanaan sisäpuutarhaan on vapaa pääsy, mutta se on avoinna vain muutaman tunnin keskipäivän ja iltapäivän aikaan. Talvipuutarha on ihana vierailukohde syyssateilla ja talvisina päivinä lunta tupruttaessa: piipahdus tässä ihanassa kasviparatiisissa on kuin pieni lomamatka etelän lämpöön.

 

Nappaa kasvitieteellisen puutarhan visiitille mukaan Hei Helsinki Studio luomupuuvillainen kangaskassi! Siellä kulkevat kätevästi mukana niin kamera, eväät kuin vaikkapa myös lukemista ja lämmittävä neuletakki viileämpien ilmojen varalle.

Takaisin blogiin