Kahvilat Helsingissä: vinkkejä moneen makuun

Kahvilat Helsingissä: vinkkejä moneen makuun

Mistä löytyvät perhaat kahvilat Helsingissä? 

Suureen kaupunkiin mahtuu monta kahvilaa. Uusia perustetaan ja joidenkin taival päättyy. Löytyy myös vanhoja tuttuja klassikoita, jotka pitävät pintansa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen vinkkejä, mistä löytyvät kiinnostavimmat kahvilat Helsingissä vuonna 2022. Listalta löytyy taatusti jokaiselle jotain!

Perinteitä ja historian siipien havinaa

Perinteiset, legendaariset ja jo useamman sukupolven ajan tutuksi tulleet kahvilat Helsingissä ovat esimerkiksi kaupungin vanhin kahvila Ekberg Bulevardilla, Korkeavuorenkadun Cafe Succes sekä kaikkien tuntema Cafe Esplanad. Ne tarjoavat perinteisiä, laadukkaita kahvilaherkkuja klassisessa miljöössä. Perinteisen kahvilan tunnelmaa löytyy pienemmässä mittakaavassa myös esimerkiksi Töölönlahden lähistöllä Alvan Aallon kadulla sijaitsevasta Linnea Cafesta, joka on pieni tunnelmallinen itsetehtyjä herkkuja tarjoava kahvila. 

Persoonallisuutta ja uusia innovaatioita

Jos kaipaat persoonallista tunnelmaa tai uusia kahvilaelämyksiä, kannattaa tsekata esimerkiksi nämä muutamat suhteellisen uudet kahvilat Helsingissä:

Stay Friendly Coffee sijaitsee lähiössä Helsingin Latokartanossa, mutta on tällä hetkellä kenties yksi stadin trendikkäimpiä kahviloita ja tunnelmaa tullaan ihastelemaan jopa kauempaakin.

Reloven konsepti on osoittautunut menestyksekkääksi yhdistäen kahvilan ja second hard-myymälän. Sisustuksessa ja kahvilatarjonnassa runsaus ja estetiikka ovat pääasiassa, ja hivelevät kaikkia aisteja. Relovelta löytyy kolme kahvilaa ja second hand-myymälää Töölöstä, Fredalta ja Stockalta.

Andante tarjoaa japanilaista estetiikkaa ja makuja niin ikään Fredalla.

Enchante puolestaan on pieni tutustumisen arvoinen, ranskalaisesta tunnelmasta inspiraatiota ammentava hiljattain Eerikinkadulle avattu trendikäs kahvila.

Kesäkahvilat

Kesäaikaan ovat kesäkahvilat aivan must-see juttu Helsingissä! Tsekkaa esimerkiksi Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan Kesäkahvila Kumpu, Töölönlahden Sinisen huvilan kahvila tai vaikkapa vain kesäisin auki oleva Hernesaarenrannan urbaania merellistä tunnelmaa tarjoava Birgitta.

 

 

 

Takaisin blogiin